Golden Hunterfix Gullfakse Clari

Bånfost´Max fikk Exellent i Åpen klasse for dommer Kane

Jaktgolden Balto, Selja og Max som har det gøy

 • Bånfost´s Max

  15.11.2011
  HD: A
  AD: O
  32,5 kg

  2015 Frilyst for alvorlige arvelige øyesykdommer (AniCura) Han har ett feilstilt hår på det ene øyet.' Håret har forsvunnet, men får samme diagnose 2017 og 2019(Distichiasis/Ektopiske Cillier mild)


  Utstilling: Exellent. Han er Championkvalitet ifølge dommeren, men må ha litt mer ringtrening for å få vist seg frem. (Mr. Kane)

  HD-Index: 106,00 ES:0,66 MS: 0,51

  PRA GR-PRA1 Bærer/carrier (SLU)
  PRA GR-PRA2 Normal/clear (SLU)

  Mor: Vårvindens Eventyr Sarita
  Far: Bringback´s Oro


  Utstilling: 4 x Excellent i Åpen klasse

  1. plass rallystevne på Voss klasse 1

 • Bånfost´s Beauty Balto Beau

  18.03.2013
  HD: A
  AD: 0
  28,5 kg

  Frilyst for alvorlige arvelige øyesykdommer (AniCura)

  HD-Index: 113,00 ES:0,67 MS: 0,51

  PRA GR-PRA1 Normal/clear (SLU)
  PRA GR-PRA2 Normal/clear (SLU)


  Mor: Vårvindens Eventyr Sarita
  Far: Sungold Habari Zako (Basse)


  Bestått kvalifiseringsprøven i jakt

  Bestått bronsemerket.

  Bestått mentaltest med 1 på skudd.

  Bestått på Working test

  Opprykk til Rally klasse 2 på sitt første stevne.

 • Vårvindens Selja av Yggdrasil

  01.05.2015
  HD: A
  AD: 0
  25 kg

  Frilyst for alvorlige arvelige øyesykdommer (AniCura)
  2017
  2019

  HD-Index: 115,00 ES:0,68 MS: 0,51

  PRA GR-PRA1 Normal/clear (SLU)
  PRA GR-PRA2 Normal/clear (SLU)


  Mor: Vårvindens Frøya av Yggdrasil
  Far: Sungold Habari Zako (Basse)


  Bestått kvalifiseringsprøven i jakt

  Bestått bronsemerket.

  Bestått mentaltest med 1 på skudd.

 • Unghund

  Golden Hunterfix Gullfakse Clari
  NO46965/18

  5. juni 2018

  HD: B

  AD: 0

  GR_PRA1:

  GR-PRA2:

  28 kg

  Bestått på mentaltest på Voss 16.06.19 - 12 mnd. gammel

  Bestått på kvalifiseringsprøve i jakt 04.07.19


  Mor: Vårvindens Selja av Yggdrasil

  Far: Bånfost's Max

  Oppdretter: Turid & Svein Aage Daae

 • Unghund

  Golden Hunterfix Gullfakse Scott - NO46967/18

  5. juni 2018

  HD: A

  AD: 0

  GR_PRA1:

  GR-PRA2:

  28 kg

  Bestått på mentaltest på Voss 16.06.19 - 12 mnd. gammel


  Mor: Vårvindens Selja av Yggdrasil

  Far: Bånfost's Max

  Oppdretter: Turid & Svein Aage Daae

Hva er en jaktgolden.  Vi får mange spørsmål om hvilken hunder vi har.  Noen tror det er en toller og andre tror de er en blandingshund.  En jaktgolden er en Golden retriever.   Golden retriever har oppdrettere som fokuserer på forskjellige ting.  Den ene legger vekt på utseende og den andre på jaktegenskapene, og så har du noen som legger vekt på begge deler.  Det betyr at noen har en utstillingsgolden, jaktgolden eller dual.  Kjært barn har mange navn :)  Det viktigste er at valpekjøper finner en hund som kan brukes til mye.

 

Skal du bruke hunden til jakt eller konkurranser er det en fordel at hunden ikke er for tung.  Er hunden tung så er det mye belastning på ledd og en ser at noen tunge hunder får problemer med leddene.  Målet med å ha en hund er at hunden skal leve et langt og godt liv med mye trening, tur og kos.

 

De fleste har amerikanske eller kanadiske linjer og det har vært viktig for de som avler de opp at de ikke skal være for store og har gode jaktegenskaper. Det er hovedsaklig en jakthund som skal vise seg fram på måten den arbeider.  De skal være vennlige mot andre dyr og mennesker og ikke være redd eller usikker.  En jaktgolden skal være vennlig, symmetrisk, kraftfull, arbeidsvillig og selvsikker.

Det er en del som skriver at jaktgolden er en problemhund og som oftes er det noen som har sett en hund i det offentlig rom, men ikke eid en hund selv.  Det er også mange som sier at jaktgolden ikke passer som familiehund.  Vi mener at de passer meget godt som familiehunder da de er glade i barn og andre hunder.  Alle hunder kan ha en dårlig dag, men det betyr ikke at hele rasen har et problem.  Vi har møtt mange problemhunder og de kommer i alle raser.  Det kan være mange årsaker til en hund får en uønsket adferd og noen ganger vet de ikke årsaken.  Hvis jaktgolden skulle ha så store problemer burde det være flere av de på finn.no eller omplasseringsider?  Det  virker også som mange som driver med oppdrett av jaktgolden krever mye av en valpekjøper, og det er bra. Det skal stilles krav til en valpekjøper og selger bør sørge for at hunden får et godt liv og ikke minst at de har økonomi til å kunne ta vare på hunden.  Våre hunder er familiehunder og vi ser ikke noen problemadferd hos våre.  De like både mennesker og andre dyr, og har aldri hatt noen konflikt med andre.  De er heller ikke matvrak.  Maten står fremme hele tiden og de spiser den noen ganger tidlig på dagen og andre ganger sparer de litt til kvelds.

 

En studie har vist at brukshunder var 10% mer lettlært og at 30% hadde lett for å leke med mennesker. De var også 10-60% mindre redde. Studien viste at hunder som var redde var også mer aggressiv, mens sosiale hunder var mindre redd.  Hunder som ikke var redde var også mer leken og da skal det være lettere å trene de.

 

Breed differences in everyday behaviour of dogs

http://www.appliedanimalbehaviour.com/article/S0168-1591(15)00124-0/abstract?cc=y=

“A person can learn a lot from a dog, even a loopy one like ours. Marley taught me about living each day with unbridled exuberance and joy, about seizing the moment and following your heart. He taught me to appreciate the simple things-a walk in the woods, a fresh snowfall, a nap in a shaft of winter sunlight. And as he grew old and achy, he taught me about optimism in the face of adversity. Mostly, he taught me about friendship and selflessness and, above all else, unwavering loyalty.”

John Grogan

Marley & me

http://www.imdb.com/title/tt0822832/

 

Jaktgolden Max

Jaktgolden Max og Balto

Jaktgolden Balto

Jaktgolden Max og Balto

Jaktgolden Max og Balto

Vårvindens Selja av Yggdrasil. En fin liten jaktgolden valp på 7 uker. Bildet er tatt hos Vårvinden kennel.

Dette er en liten fotoblogg om våre tre jaktgolden.  Vi hadde før en amerikansk golden retriever og likte den type Golden retriever og derfor bestemte vi oss for å få en hund som lignet den vi hadde fra før.  Etter hvert har det blitt flere hunder i vår familie og det er så kjekt å se hvordan de trives sammen.

 

Vi hentet Max i januar 2012 på Skjåk hos oppdretter Aud Ytre Aaboen. Moren til Max heter Vårvindens Eventyr Sarita og faren heter Bringback´s Oro.

I mai 2013 hentet vi Balto samme sted.  Moren heter Vårvindens Eventyr Sarita og faren Sungold Habari Zako (www.minbasse.net).

I juni 2015 hentet vi  dette lille gullet, Vårvindens Selja av Yggdrasil.  Moren heter Vårvindens Frøya og faren Sungold Habari Zako. Oppdretter er Torgunn Ulvund.

INSTAGRAM:

 

https://www.instagram.com/golden_hunterfix_kennel/

 

“A dog has no use for fancy cars, big homes, or designer clothes. A water logged stick will do just fine. A dog doesn't care if you're rich or poor, clever or dull, smart or dumb. Give him your heart and he'll give you his. How many people can you say that about? How many people can make you feel rare and pure and special? How many people can make you feel extraordinary?” 
John Grogan

Marley & me

Jaktgolden Balto og Max som koser seg i hagen.

Jakgolden Max og Balto som har badet i sjøen en kald høstmorgen. Varme hunder som det damper av. De elsker å bade i sjøen.

Jaktgolden Max og Balto som gjerne hilser alle velkommen når de kommer til porten.