Vi fikk 8 valper 1. oktober 2022.  5 tisper og 3 hannhunder.

 

Pedigree: Clari / Sjans (k9data.com)

En hund trenger en tålmodig og trygg omsorgsperson, ikke en streng og autoritær «flokkleder». Ha et kaldt hode og et varmt hjerte

Selja, Clari, Balto og Max
Bildet er tatt av Lene Ovlien

Golden Hunterfix Beauty Pax på Voss :)
Foto/eier Hild E. Hoff

Valpene er nå 6 uker :) September 2020

https://retrieverklubben.no/golden-retriever/oppdretterliste/

Jaktgolden Balto, Selja og Max som har det gøy

Hva er en jaktgolden.  Vi får mange spørsmål om hvilken hunder vi har.  Noen tror det er en toller og andre tror de er en blandingshund.  En jaktgolden er en Golden retriever.   Golden retriever har oppdrettere som fokuserer på forskjellige ting.  Den ene legger vekt på utseende og den andre på jaktegenskapene, og så har du noen som legger vekt på begge deler.  Det betyr at noen har en utstillingsgolden, jaktgolden eller dual.  Kjært barn har mange navn :)  Det viktigste er at valpekjøper finner en hund som passer til familien.

 

Skal du bruke hunden til jakt eller konkurranser er det en fordel at hunden ikke er for tung.  Målet med å ha en hund er at hunden skal leve et langt og godt liv med mye trening, tur og kos.

 

En studie har vist at brukshunder var 10% mer lettlært og at 30% hadde lett for å leke med mennesker. De var også 10-60% mindre redde. Studien viste at hunder som var redde var også mer aggressiv, mens sosiale hunder var mindre redd.  Hunder som ikke var redde var også mer leken og da skal det være lettere å trene de.

 

Breed differences in everyday behaviour of dogs

http://www.appliedanimalbehaviour.com/article/S0168-1591(15)00124-0/abstract?cc=y=

“A person can learn a lot from a dog, even a loopy one like ours. Marley taught me about living each day with unbridled exuberance and joy, about seizing the moment and following your heart. He taught me to appreciate the simple things-a walk in the woods, a fresh snowfall, a nap in a shaft of winter sunlight. And as he grew old and achy, he taught me about optimism in the face of adversity. Mostly, he taught me about friendship and selflessness and, above all else, unwavering loyalty.”

John Grogan

Marley & me

http://www.imdb.com/title/tt0822832/

 

Jaktgolden Max

Jaktgolden Max og Balto

Jaktgolden Balto

Jaktgolden Max og Balto

Jaktgolden Max og Balto

Jaktgolden Balto og Max som koser seg i hagen.

Jakgolden Max og Balto som har badet i sjøen en kald høstmorgen. Varme hunder som det damper av. De elsker å bade i sjøen.

Jaktgolden Max og Balto som gjerne hilser alle velkommen når de kommer til porten.

Kommentarer

21.02.2015 13:59

Turid

Takk Golden retriever er en fantastisk hund og jeg er så glad for at mine er friske og fine.

20.02.2015 20:43

Elisabeth

Kjempe-fin hjemmeside du har laget! 😄 Har kost meg med alle de flotte bildene av gutta! 😄🐶🐶❤️ Ellers er det mye nyttig å lese om!