Hver søndag får de ett kokt egg 😀 Så snart som jeg tar ut egget fra kjøleskapet er de klar.  Noen hunder er glupske og da burde en ta å knekke det eller dele det i to.  Våre spiser maten sin sakte og leker litt med egget før de spiser det. De liker også bløtkokt eller rått egg.  De sier at skallet gir de kalsium.  Før skrelte vi egget og gav skallet til rosene, men det tok ikke lang tid før de gikk bort til rosebuskene for å spise skallet, så nå får hundene skallet også.


Overraskende mye kalk i eggeskall

I prosjektet har forskerne også vurdert bruken av eggeskall.

- Eggeskall inneholder kalsium og andre viktige mineraler, og kan gjerne brukes til kalking av jord, sier forsker Anne-Kristin Løes ved Bioforsk Økologisk.

Det mest interessante har kanskje vært at det har vist seg at tilgjengeligheten av kalsium i eggeskall er betydelig bedre enn tilgjengeligheten av kalsium i vanlig jordbrukskalk, som er hentet fra oppmalt kalkstein.

Det tyder på at høner og andre dyr, og mennesker for den saks skyld, vil ta opp kalsium mye lettere fra eggeskall enn fra geologisk bundet kalsium.

Løes er leder for den delen av prosjektet som ser på «resten av resten», og spesielt hvordan restråstoffer kan bli til nye proteinkilder for husdyr.

http://forskning.no/mat-forbruk-hus-og-hjem/2014/06/kanskje-vi-kan-smore-oss-med-norsk-kylling-i-framtiden

Nyeste kommentarer

21.02 | 13:59

Golden retriever er en fantastisk hund og jeg er så glad for at mine er friske og fine.
Takk

20.02 | 20:43

Kjempe-fin hjemmeside du har laget! 😄 Har kost meg med alle de flotte bildene av gutta! 😄🐶🐶❤️ Ellers er det mye nyttig å lese om!

Del denne siden