Våre barn ønsket seg lenge en hund, men så lenge vi bodde i utlandet var det vanskelig med hund.  I Singapore var det 30 grader og 100% luftfuktighet, og det var ingen steder for en hund med pels.  I 1995 flyttet vi til et hus i Houston.  Huset hadde inngjerdet hage, og da kom spørsmålet opp igjen.

Vi bestemte oss for å undersøke hvilken hund som kunne passe til vår familie.  Dette var før internett, så vi lånte bøker på biblioteket.  Etter flere runder kom vi til at Golden retriever var en hund som passet vår familie.

I Houston solgte de også valper på dyrebutikken.  Vi syntes at det var unaturlig å selge flere typer valper på et sted.  Vi likte heller ikke at de satt i glassbur i vinduet.  Etterpå har vi forstått at dette er søte valper som kommer fra en valpefabrikk (Puppy Mills).  I valpefabrikken har de og moren levd under kummerlige forhold, og noen av hundene har flere kull etter hverandre.  De er heller ikke så nøye på hvilket stell eller mat de får.  Heldigvis har vi ikke slike fabrikker her, men det blir solgt billige valper på svartebørs som kommer fra slike forhold.  En billig valp kan bli en dyr hund.  De første 8 ukene i livet til en valp er viktig og hvis de er oppvokst under dårlige forhold, kan det ha innvirkning på utviklingen av valpen.

Heldigvis så forstod vi at det var galt å kjøpe en hund fra en dyrebutikk.  Vi så en annonse i den lokale avisen og fikk en avtale med en oppdretter av Golden retriever.  Oppdretteren bodde ikke langt unna, så det var en kort tur.  Vi skulle bare se på valpene, men hvem var det som reiste hjem med en valp.  Det var vi 🙂  Hos oppdretter traff vi moren og faren til valpene.  Begge to bodde hos oppdretter, og valpene ble registrert hos American Kennel Club (AKC).  Vi har også hørt etterpå at mange driver med Backyard breeding, og da er de ikke så nøye på helsestatus og valpene blir heller ikke registrert hos AKC.

På veien hjem måtte vi kjøpe halsbånd, sele, mat, seng og diverse utstyr.

Da vi fikk hunden var ungene 3,5 og 8 år, og det var den perfekte alder for å håndtere en hund. De hadde et godt forhold til hunden i hele sin barne- og ungdomstid. 

Hunden har alltid vært et familiemedlem.  Vi har ofte hatt besøk, og fått spørsmålet om vi kan låse hunden inn på et rom hvis noen er redd.  Nei, hunden er der som vi er.  Har barn vært redd for hunder,  så har de lekt oppe i 2. etg. og så har de gitt beskjed når de skal gå hjem slik at vi kan holde hunden vekke fra den personen som er redd. Små barn har aldri fått være alene med hunden da vi kan aldri vite hva de gjør når vi ikke er tilstede.  Hunden skal være trygg og går den til sengen sin, så skal den få fred.  Vi hadde også en regel om at de skulle rope på hunden hvis barnet ønsket kontakt med hunden.  De skulle ikke gå bort til hunden.  Ønsket ikke hunden kontakt, så skulle den få være i fred.

Når en anskaffer seg hund må man vite at man har tid til den.  Livet må planlegges og ferier på planlegges i god tid hvis hunden ikke kan være med.  Hunden kan leve i 10-15 år så det forplikter.  Når hunden først er kommet til familien bør det være veldig gode grunner til å omplassere den.  Det er vårt ansvar når vi kjøper en valp og sørge for at den får et trygt og godt liv.  Våre barn har drevet med mye idrett og hunden har vært med.  Når de trener eller spiller kamp har vi gått tur med hunden.  En blir da kjent med nye områder som man kan gå på tur.

Gode grunner for at barn skal vokse opp med hunder.

1 .  De blir snille med andre barn og dyr.

2.  De har alltid en venn som venter hjemme når de kommer fra skolen.  Hunden merker hvis de er triste eller lei seg for noe, og da vil hunden trøste.

3. De lærer å ta ansvar for noen.  Barna får egne oppgaver som de må passe på.  En har ansvaret for å gå tur før skolen og en annen etter skole.  Et barn får ansvaret for å gi hunden mat og drikke.

4. De har noen å leke sammen med.

5. Barn som vokser opp med dyr får mindre allergi og astma.

6.  De får mer trim så lenge de har en hund å gå tur med eller leke sammen med.

7.  Hunden hjelper barnet å stresse ned. Uansett hva barnet gjør, får barna trøst hos hunden.

8.  En hund samler familien.  Både store og små.  Det blir et felles prosjekt.

9. Å vokse opp med hund gjør at barna lærer seg sosiale egenskaper og gir barna selvtillit.  Det er også lett å komme i kontakt med andre mennesker når du går tur med en hund.

10.  Barn som har ansvaret for et kjæledyr lærer raskt å ta ansvar. 

Nyeste kommentarer

21.02 | 13:59

Golden retriever er en fantastisk hund og jeg er så glad for at mine er friske og fine.
Takk

20.02 | 20:43

Kjempe-fin hjemmeside du har laget! 😄 Har kost meg med alle de flotte bildene av gutta! 😄🐶🐶❤️ Ellers er det mye nyttig å lese om!

Del denne siden