Våre valg når vi kjøper hund:

Våre valg når vi kjøper hund:

Gemytt

Hofter (HD) A eller B.  Sjekk at HD-indeksen er høy.

Skuldre AD: 0

Friske linjer (spør oppdretter eller sjekk på Dogweb om tidligere avkom eller hunders helse)

Øyelysning hvert år

Gentest GRA_PRA 1 & 2

Rasevelger NKK.  Her kan du lett sjekke helsen til tidligere kull, foreldre, besteforeldre, oldeforeldre osv.

Dette er noe som gjelder for alle hunder.  Foreldrene må være friske og vennlige.  En usikker hund er ikke noen vi ville hatt som foreldre til en valp som vi skulle kjøpe, men det er vanskelig som valpekjøper å se hvordan de er hvis du ikke møter de på forhånd.  Det er viktig å snakke med andre som har kjøpt hund fra samme kennel.  Hunder som brukes i avl må være fri for HD og AD, samt øyelyses før paring finner sted, og øyelysningsattesten må ikke være eldre enn 1 år. DNA-test GR_PRA1 og 2 er også viktig, for visst man parer to hunder som er bærer vil valpen bli syk.

Vi ville ikke ha kjøpt en hund som har foreldre med C på hoftene og lav HD-indeks.  Det er enkelte som bruker hunder med C i avl og det er aldri garantert at en valp blir HD fri med foreldre med A eller B på hoftene, men sjansene for å få et bedre resultat er større hvis HD-indeksen er høy.  Gjennomsnittet er 100, men vi ønsker så høye tall som mulig.  Vi ser ikke bare på foreldrene, men tidligere kull og slektninger også.

Rasestandard

Nyeste kommentarer

21.02 | 13:59

Golden retriever er en fantastisk hund og jeg er så glad for at mine er friske og fine.
Takk

20.02 | 20:43

Kjempe-fin hjemmeside du har laget! 😄 Har kost meg med alle de flotte bildene av gutta! 😄🐶🐶❤️ Ellers er det mye nyttig å lese om!

Del denne siden