Allergifrie hunder - finnes de?

Det å ha sin egen hund står gjerne øverst på mange barns ønskeliste. Men er man allergisk, er det best å ikke ha hund hjemme. I motsetning til pollenallergi, er pelsdyrallergi ikke sesongbunden. At man hver dag året rundt skal utsette seg for noe man ikke tåler, kan medføre at milde plager i luftveiene i verste fall kan utvikle alvorlig nesetetthet og astma. Selv om en del allergiske personer opplever at de tåler visse hunderaser bedre enn andre, finnes det dessverre ingen helt allergisikre hunder.4 Det er heller ingenting som tyder på at kroppen kan "venne seg til" at man har pelsdyr hjemme.

I motsetning til hva mange tror, er det ikke hundens pels i seg selv som forårsaker reaksjoner hos allergikere - det er derimot proteiner som utsondres fra hundens urin, spytt, hudceller og talgkjertler. Men ettersom proteinene fester seg i pelshårene, blir også pelsen allergifremkallende.

Nyeste kommentarer

21.02 | 13:59

Golden retriever er en fantastisk hund og jeg er så glad for at mine er friske og fine.
Takk

20.02 | 20:43

Kjempe-fin hjemmeside du har laget! 😄 Har kost meg med alle de flotte bildene av gutta! 😄🐶🐶❤️ Ellers er det mye nyttig å lese om!

Del denne siden