Hvilken type hundemat

Golden retriever er en stor hund som vokser lenge og skal derfor ha mat som heter "Large Breed" eller på godt norsk "stor hund". Det er mange typer å velge i, men det er viktig å finne et type mat som hunden liker.  Vi har alltid gitt våre hunder Eukanuba og vår første hund ble nesten 14 år, så da må maten han fikk ha vært god.  Det er ikke alle som liker denne typen, men da må de prøve seg fram.

Hunder er helt avhengig av friskt vann for å overleve. De regulerer kroppsvarmen gjennom fordamping fra tunga og da er friskt vann nødvendighet for hunden. Vi bruker bare skåler som er rustfri stål.  Skålen vaskes med kokende varmt vann og såpe. Vi har en egen svamp og kost til skålene.  En skitten vann- eller matskål kan inneholde mange bakterier som kan gjøre hunden syk.  En plastikkskål vil få riper og da blir det vanskelig å holde den rein.  Vi tar også og vasker skålene i oppvaskmaskinen av og til.  De skålene som vi har nå har en rund plastikkbunn så gjør at skålene ikke flytter seg når de drikker eller spiser. Vi har brukt noen som har en gummikant som du kan ta av, men den er for vanskelig å holde rein.

VALP (0-2 år)

En liten valp skal ha mat som dekker energibehovet og ha de rette næringsstoffer som er tilpasset alder og størrelse.

Til valp gir vi denne:

Vi gir valpen valpefor til den er 2 år.  Vår erfaring er at de vokser i kroppen første året og så andre året bygger de muskler.  Så lenge vi ser at valpen vokser,så gir vi den valpefor. I begynnelsen kan man bløte foret, men som vi alle vet så liker valper å tygge på noe og da kan de tygge på foret.  Noen hunder er glupske og da blir det ikke mye tygging og da kan man kjøpe en matskål som er tilpasset hunder som sluker maten.  Det har vi aldri hatt problemer med. Valpen bør få mat tre til fire ganger det første halve året, og så kan den gå gradvis ned til 2 ganger pr. dag.  Det er viktig at hunden alltid har tilgang på vann og ikke minst er det viktig med vann når de skal spise.  Vi fyller skålene flere ganger for dagen.

Unghund (1-6 år)

Unghunden skal ha mat to ganger for dagen.  Vi pleier å gi de mat om morningen og om kvelden.  Begge gangene en stund etter at de har gått på tur. Det er viktig at hunden ikke blir for tykk, så det gjelder å følge med på hvor mye mat den får.  En voksen hund skal du kjenne ribbebeinene når du stryker på den, men du skal ikke se de.  Dersom du kjenner et godt lag med fett, eller ikke kjenner de i det hele tatt er hundenovervektig. Se også på midjen, en hund som er i normalt hold skal ha en fin ”innsving” bak ribbeina. Trøtthet, pesing og motvillighet til å røre på seg følger også med overvekt. På pakken står det anbefalte dose med mat, men noen hunder er mer aktiv og andre mindre aktiv, og da må du tilpasse maten etter aktiviteten til hunden.

Unghunden får denne:

Senior hund (7 år og resten av livet)

Det er viktig at den voksne hunden ikke blir overvektig.  Når musker og bein blir stive, må de ikke ha for mange kilo som gjør at de får belastning. Fremdeles gir vi mat to ganger for dagen.

Har hunden et lavere aktivitetsnivå kan den få slankefor.

Nyeste kommentarer

21.02 | 13:59

Golden retriever er en fantastisk hund og jeg er så glad for at mine er friske og fine.
Takk

20.02 | 20:43

Kjempe-fin hjemmeside du har laget! 😄 Har kost meg med alle de flotte bildene av gutta! 😄🐶🐶❤️ Ellers er det mye nyttig å lese om!

Del denne siden