Krav til valpekjøpere

Vi ønsker å avle frem friske hunder med godt gemytt.  Hunder som kan være et familiemedlem og en god treningskompis.  Det er ingen garanti når det gjelder avl, men vi ønsker at foreldrene er så friske så mulig slik at avkommet har gode sjanser for å få et godt liv.

Når du kjøper en hund så må man være klar over at hunden kan leve i mange år (12-14 år).   En hund skal helst bo hos samme familie hele livet og ikke bli en kasteball.  Vi ønsker at våre hunder skal leve et aktiv og lykkelig liv sammen med sin familie.  Er det barn i familien så skal hunden ikke være et leketøy, men ha muligheten til å trekke seg unna.  

Hunden bør få en god opptrening og familen bør melde seg på valpekurs osv. Jaktgolden er en hund som vi ønsker at skal få oppleve å bruke sine medfødte egenskaper og derfor ønsker vi at valpen skal ta kvalifiseringsprøve og stille for en jaktprøve i BK i løpet av livet.  Hvis hunden konkurrerer i annen sport faller kravet om BK vekk.

 

Krav til valpekjøpere:

1. Hunden skal røntges for HD og AD når den er ca. 12-20 mnd.

2. Gentestes for GRA_PRA1 & GRA_PRA2

3. Vi skal ha beskjed hvis hunden skal brukes i avl og hvis den skal omplasseres av ulike årsaker.

4.  Vi ønsker å holde kontakt med valpen og familien

5.  Vi vil holde valpetreff og ønsker at hunden mentaltestes.

6. Hunden skal bo inne sammen med familien og skal ikke avles på om den ikke har gode resultater på helse som f.eks. HD, AD osv.  Den skal heller ikke brukes til å lage designerhunder av ulike slag.  Vi ønsker heller ikke at hunden eller avkommet skal selges til land som ikke har samme type hundehold som oss. 

7. Kjøper får ikke velge valp. Den blir levert med stamtavle registrert hos NKK, helseattest, vaksiner og vi vil gi den en god start på livet.

8.  Hunden oppdragelse skal være med ros og ikke ris.  Vi tror på at for å få en hund som ønsker kontakt med deg, må den kunne stole på deg og vite at du vil den det beste.  

 

 

 

 

Med vennlig hilsen

Turid Daae

Nyeste kommentarer

21.02 | 13:59

Golden retriever er en fantastisk hund og jeg er så glad for at mine er friske og fine.
Takk

20.02 | 20:43

Kjempe-fin hjemmeside du har laget! 😄 Har kost meg med alle de flotte bildene av gutta! 😄🐶🐶❤️ Ellers er det mye nyttig å lese om!

Del denne siden