Goldendoodle og Labradoodle er dyre blandingshunder

Mange kjøper seg en dyr Goldendoodle eller Labradoodle uten å vite hva de får.

De som selger disse dyre hundene hevder at de er allergivennlig? 

Hvorfor kjøpe en hund uten stamtavle når det finnes så mange fine raser som har stamtavle?

Mange vet heller ikke hvilken pels valpen vil få og disse blandingene krever mye pelsstell.  Hva koster det ikke å gå til en hundefrisør flere ganger i året?  En golden trenger du bare klippe hvis du skal stille den ut ellers så holder det med børsting av pelsen en gang i uken.  Det er lett å se om en Golden har en floke, men verre for disse blandingene.

Ønsker du å konkurrere med blandingshunden kan du det og må registrere den i NOX-registrert, men du får ingen tittel på hunden.

Allergifrie hunder - finnes de?

Det å ha sin egen hund står gjerne øverst på mange barns ønskeliste. Men er man allergisk, er det best å ikke ha hund hjemme. I motsetning til pollenallergi, er pelsdyrallergi ikke sesongbunden, og at man hver dag året rundt skal utsette seg for noe man ikke tåler, kan medføre at milde plager i luftveiene i verste fall kan utvikle alvorlig nesetetthet og astma. Selv om en del allergiske personer opplever at de tåler visse hunderaser bedre enn andre, finnes det dessverre ingen helt allergifrie hunder. Det er heller ingenting som tyder på at kroppen kan "venne seg til" at man har pelsdyr hjemme.

I motsetning til hva mange tror, er det ikke hundens pels i seg selv som forårsaker reaksjoner hos allergikere - det er derimot proteiner som utsondres fra hundens urin, spytt, hudceller og talgkjertler. Men ettersom proteinene fester seg i pelshårene, blir også pelsen allergifremkallende. 

http://www.allergiguiden.no/ulike-typer-av-allergi/hundeallergi/

Labradoodle

Nyeste kommentarer

21.02 | 13:59

Golden retriever er en fantastisk hund og jeg er så glad for at mine er friske og fine.
Takk

20.02 | 20:43

Kjempe-fin hjemmeside du har laget! 😄 Har kost meg med alle de flotte bildene av gutta! 😄🐶🐶❤️ Ellers er det mye nyttig å lese om!

Del denne siden