Hva må du tenke igjennom før du kjøper en valp?

En hund er et familiemedlem som kan leve i 10-15 år.  Det er ikke en lur ide å kjøpe en hund fordi du synes at valpen er søt.  En hund må ha pass når du reiser på ferie og det kan også bli for liten tid hvis du senere ønsker å starte familie.  Har du en jobb som du reiser mye eller er sjelden hjemme, er det ikke greit å la hunden være mye alene eller sendes rundt til andre som pakkepost.

Dersom det bor flere personer i samme husstand, er det viktig at alle er enig om at familien ønsker hund. Det er en stor avgjørelse å skaffe seg en hund og alle som bor i huset må være enig om at dette er en god ide.    Det er også greit å sjekke at ingen er allergisk mot hund før du kjøper hunden.  Noen sier at det er allergivennlige hunder, men noen reagerer på huden til hunden og andre på spytt og hår.

Du må også vurdere om bostedet ditt er et egnet hjem for en hund.  Er det plass til alle i familien og hunden.  Det er ikke alle steder hunder er tillatt.  Dersom du er leietaker eller er andelseier i borettslag, må du undersøke hvilke regler som gjelder for hundehold der du bor.

Det er også viktig at man har økonomi til å ha hund.  Hunden kan bli syk og da kan det raskt bli kostbart med et nytt familiemedlem. Hunden må ha fôr og utstyr, helsesjekk og vaksiner hos veterinær. Det er også viktig å forsikre hunden slik at det ikke blir noen kostbare uforutsette utgifter.

Hunden vil daglig trenge pleie, sosialisering, mosjon og aktivisering. Ansvaret du har påtatt deg vil følge med deg hele året og i all slags vær.

Dersom du har hunder eller andre dyr fra tidligere, er du nødt til å tenke på hvilke konsekvenser det vil få for disse at du bringer et nytt dyr inn i husstanden.

Hver enkelt hund vil ha forskjellige behov, både når det gjelder omgivelser, stell, veterinærtilsyn, aktivisering og øvrig mosjon.

Det er fornuftig å bruke god tid på anskaffelsen av en hund.

Ca. UTGIFTER:

Kostnad valp?

Halsbånd 300

Leiebånd 300

Matskål og drikkeskål 400

Seng 1.000

Bilbur 3.000

Bæsjeposer 250

Forsikring pr. år 3.600

Mat pr. år 6.000

Helsesjekk og vaksiner pr. år 800

Nyeste kommentarer

21.02 | 13:59

Golden retriever er en fantastisk hund og jeg er så glad for at mine er friske og fine.
Takk

20.02 | 20:43

Kjempe-fin hjemmeside du har laget! 😄 Har kost meg med alle de flotte bildene av gutta! 😄🐶🐶❤️ Ellers er det mye nyttig å lese om!

Del denne siden